דפים

יום ראשון, 9 באוקטובר 2016

עשבים שולטים


תחושה לא קלה עשויה להציף את מי שבוחר לקרוא בספרו של שגיא כהן 'כולם נשא הרוח', בטח אם הקורא הוא אדם דתי ומתנחל. כהן מציב בספרו מראה גדולה מול ציבור המתנחלים, וכמעט כולה פגימות. אבל הוא עצמו לא ממש חושב שזה ככה
 מאת אהוד מקסימוב


לקריאת הכתבה לחץ על הכוכביות => ***



 הכתבה פורסמה ב'דיוקן' (991) עיתון מקור ראשון, א' באב תשע"ו

יום חמישי, 21 ביולי 2016

מירוץ שליחים


באחת-עשרה השנים האחרונות הספיק משה שרון להימלט מכת קבלית, לחזור בתשובה, לטייל בהודו, להרצות בפני מאות אלפים, וגם ללמד קבלה כמה וכמה מפורסמים. את התובנות שאסף במהלך השנים הוא איגד לתוך ספר מעורר השראה בשם "העולם לא יכול בלעדיך", שבו הוא חושף את השיטה למציאת השליחות האישית - ברוח יהודית.

 מאת אהוד מקסימוב

לקריאת הכתבה לחץ על הכוכביות => ***


  הכתבה פורסמה ב'דיוקן' (989), עיתון מקור ראשון, ט בתמוז תשע"ו, 22.7.2016

מסיחים בשעת הסעודה


אם היו מציעים לכם לרדת במשקל בלי שתצטרכו להקדיש לכך שום מחשבה, ובלי שיאמרו לכם מה לאכול ומה לא, כיצד הייתם מגיבים? יש להניח שהייתם מחפשים איפה הקאץ', אלא שאין ממש קאץ'. כדי לחולל את הפלא, טוען פרופ' בריאן וונסינק, פסיכולוג מזון אמריקני, תצטרכו בסך הכול לבצע כמה שינויים קטנים בסביבת האכילה שלכם. וזה בהחלט עובד

 מאת אהוד מקסימוב

לקריאת הכתבה לחץ על הכוכביות => ***


  הכתבה פורסמה ב'דיוקן' (988), עיתון מקור ראשון, ט' בתמוז תשע"ו, 15.7.2016

קרובה לצלחת


נוצרים כמו גם יהודים, החרימו את העגבנייה במשך מאות שנים, מתוך אמונה שהיא מעוררת פריצוּת; תפוח האדמה ניתן בשעתו רק לחזירים ולאסירים, ואילו אכילת שום נחשבה בארצות הברית לפגיעה בהגינות ובמוסר הציבורי. עיתונאית המזון דליה למדני יצאה למסע מסביב למזווה וחזרה עם גילויים מפתיעים על המזון הבסיסי שיושב לנו בצלחת
 מאת אהוד מקסימוב

לקריאת הכתבה לחץ על הכוכביות => ***

  הכתבה פורסמה ב'דיוקן' (986), עיתון מקור ראשון, כ"ה בסיון תשע"ו, 1.7.2016

יום רביעי, 22 ביוני 2016

בלטה לאישה

אם תצפו מהצד במישהו שמעיין ב"ספר המטבח של לייזה פאנלים", יש סיכוי שתחשבו שהוא קורא באחד מספרי ההומורסקות של אפרים קישון. אבל ברגע שתתקרבו מעט, תבחינו שמדובר באלבום גדוש תצלומי מנות מזון רעננות, שדווקא בא לשים בהן ביס.
מי שאחראית על אפיית הצחוקים והאוכל היא חגית ביליה, שכבשה את הרשת בסערה עם בלוג האוכל שלה "לייזה פאנלים", ועכשיו היא כובשת עם ספרה החדש את כל מטבחי ישראל. בקרוב אצלכם   


מאת אהוד מקסימוב


לקריאת הכתבה לחץ על הכוכביות => ***


 הכתבה פורסמה ב'מוצש', עיתון מקור ראשון, י"א בסיון תשע"ו, 16.17.6

יום שישי, 10 ביוני 2016

פרקי אב

את הספר על מפלץ החשמל כתב יניב הלר עם בנו עידו, כדי לרכך את כאב הגירושין שלו שכל המשפחה חוותה. האב לא חשב להוציא את הספר לאור, אבל הבן עידו לחץ. בלית ברירה יניב ביקש ממישהי בהוצאה שהכיר, שתקבל את כתב היד ותשלח אליו מכתב סירוב מנוסח כהלכה. בזה, הוא חשב, יסתיים הסיפור. אך כאן הוא רק התחיל


 מאת אהוד מקסימוב

לקריאת הכתבה לחץ על הכוכביות => ***


 הכתבה פורסמה ב'דיוקן' (981), עיתון מקור ראשון, י"ט אייר תשע"ו, 27.5.2016

אישה סוכר

אפרת ליבפרוינד אוהבת מחמאות, אבל לא בתוך קינוחי הגורמה המעוצבים שלה. היא אוהבת ללמוד דברים חדשים בתחום הגסטרונומיה העולמית, אבל לרוב לא תטעם מהם - מקסימום תריח. סיפורה של השף קונדיטורית החרדית, אם לשבעה, שלא ידעה להפריד ביצים כשהתחתנה, והיום כותבת על בישול ואפיה בחו"ל, עורכת את מגזין הגורמה 'בופה', בעלת עסק לפטיפורים, מרצה מבוקשת, וגם - חובקת ספר מתכונים חדש, הפעם עממי מהרגיל    

מאת אהוד מקסימוב


לקריאת הכתבה לחץ על הכוכביות => ***



 הכתבה פורסמה ב'מוצש', עיתון מקור ראשון, י"ב אייר תשע"ו, 20.5.2016